Milwaukee lézeres szintező

Minden, amit a Milwaukee lézeres szintezőről tudni érdemes

A lézeres szintező egy egyszerűen használható, mégis hatékony és hasznos eszköz. Nem véletlen, hogy az építőiparban és a lakberendezés terén is népszerű eszköznek számít. Lézeres szintmérőt számos gyártó kínálatában találhatunk, de e téren is érdemes mindig a legminőségibb eszközöket választani, ilyen éllovas például a Milwaukee, mint gyártó is. Az alábbiakban ezért összegyűjtöttünk mindent, amit a Milwaukee lézeres szintezőről tudni érdemes.

Mire jó egy Milwaukee lézeres szintező?

A lézeres szintező egy építőiparban használatos mérőeszköz. Rögzíthető egy állványra, melynek segítségével a lézervonal egyszerűen pozicionálható bármely magasságban. A Milwaukee lézeres szinte zöld sugárnyalábot vet ki vízszintes vagy függőleges tengely mentén, ezzel jelentősen megkönnyítve és meggyorsítva a munkát. Ahogyan a legtöbb szerszámgépből, a lézeres szintezőből is több típusból választhatunk, így nem szabad elhamarkodottan választani vásárlás vagy kölcsönzés előtt.

A Milwaukee lézeres szintező vásárlása azonban nem csak az építőiparban, hanem a háztartásokban és különböző iparágakban is kifizetődő és rendkívül nagy népszerűségnek örvend a széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően. A felhasználás módja csupán attól függ, hogy beltéren vagy kültéren szeretnénk használni a lézeres szintezőnket.

Milwaukee lézeres szintező alkalmazási területei

A Milwaukee lézeres szintező tökéletes megodlást nyújt számos beltéri használatra. Ilyen feladatok a a teljesség igénye nélkül a:

 • padló igazítása

 • ajtók magasságának mérése

 • ablakok magasságának megmérése

 • polcok, szekrények, díszítőelemek beállítása

 • tárgyak közötti távolság mérése

A Milwaukee szintezői azonban kültéren is megállják a helyüket, így alkalmasak lehetnek többek között:

 • alapfelmérésre

 • földfelszín ellenőrzésére

 • vízvezetékszerelésre (vezeték- és csőhálózat)

Milwaukee lézeres szintező használata

A Milwaukee lézeres szintmérőinek használata roppant egyszerű, így gyorsan és hatékonyan végezhetjük feladatuknak. Alapjában véve az alábbiakból áll egy szintezővel való munkafolyamat:

 • lerakjuk a lézeres szintezőt egy nagyjából vízszintes stabil felületre,

 • bekapcsoljuk a készüléket,

 • a szintező bekalibrálja magát a gravitáció segítségével,

 • rögzítjük a lézerfogadót a mérőlécre,

 • szintezünk,

 • feldolgozzuk a mért adatokat.

Tanácsok Milwaukee lézeres szintező használatához

Természetesen minden szerszámhoz és géphez jól jön pár tanács, amivel megkönnyíthetők a munkafolyamatok. Az alábbi párat mindenképp érdemes betartani:

Jól válasszuk meg a lézeres szintező magasságát!

Lézeres szintezők esetében, hogyha túl magasra vagy alacsonyra rakjuk, akkor nehéz lesz a leolvasás. Az ideális szint valahol 100-150 cm magasságban lelhető fel.

Nagyjából legyen vízszintes helyre rakjuk a szintezőt!

A vízszintes talajra mindenképp érdemes figyelnünk. Ugyanis ha nem eléggé vízszintes a terület ahova lerakjuk a szintezőt, akkor villogással jelzi, hogy probléma van. Ilyenkor érdemes alakítani a fogadófelületen, vagy használjunk egy fotóállványt, vagy bármit, ami stabil, nagyjából vízszintet ad.

Hova tegyük a lézeres szintezőt?

Amennyiben 360°-os Milwaukee készülékünk van, akkor ajánlott a munkaterület közepére helyezni. Amennyiben keresztlézerünk van, akkor egy olyan helyre, amit a munkaterület kulcsfontosságú részeiről látunk. Ez lehet a leendő épület egyik sarka, vagy akár a kerítésre is felrakhatjuk mágnessel.

Összegezve

A Milwaukee lézeres szintezők tehát rendkívül széleskörüen és egyszerűen felhasználható eszközök, amik esetében a hatékonyság miatt számos területen népszerű választásnak tekinthetők.