Laptopakkumulátor – Hogyan találjuk meg a megfelelőt?

Hogyan találd meg a tökéletes laptop töltőt Lenovo gépekhez?

laptop akkumulátor töltő
laptop akkumulátor töltő

 

A számítógéphez tartozó kellékek közül a laptop töltője a legsérülékenyebb kiegészítő. Egy idő után azt tapasztalhatjuk, hogy már nem olyan hatékonyan működik, nem úgy adja az energiát, ahogy az szükséges lenne. Ilyenkor szinte azonnal új után nézünk, aminél azonban pár dologra érdemes odafigyelni. De vajon hogyan találhatod meg a tökéletes laptop töltőt Lenovo gépekhez? Ebből a cikkből minden kiderül!

A töltő tulajdonságainak megismerése

Ahhoz, hogy megfelelő laptop töltőt találjunk a notebookhoz, ismernünk kell a kellék tulajdonságait. A paraméterek mellett tisztában kell lennünk a teljesítménnyel, a be- és kimenetei feszültséggel és a csatlakozó fajtájával. Ezeket jó esetben a korábbi töltőn is megtaláljuk, de akár az interneten is utána nézhetünk, hogy mire is lesz szükségünk.

Be- és kimeneti feszültség

A bemeneti feszültség 110V és 220V között kell, hogy legyen. Ez persze függ a gyártótól és az országtól egyaránt. A legtöbb számítógép töltő mindkettő feszültségről működik, így nem kell aggódnunk, ha máshol is használatba vennénk.

A kimeneti feszültség még fontosabb szempont, amikor vezetéket választunk. Ebben az esetben kettő értéket kell megnéznünk. Az egyik a kimeneti feszültség, amelynek igazodnia kell a notebookon feltüntetett értékhez. A másik az áramerősség, ahol elegendő azt megnézni, hogy a kiválasztott darab képes legyen minimális áramerősséget adni a készülékünk számára. Nem gond az sem, ha nagyobbat szerzünk be, ugyanúgy működni fog a laptop.

A töltő teljesítménye

A legtöbb töltő teljesítménye csak tájékoztatásként szolgál a felhasználó számára, de megfelelő kiindulási pont lehet a választás során. Ha biztosan vagyunk abban, hogy a kiegészítő erőssége megfelel számunkra, nézzük meg annak teljesítményét is. Ha ez is egyezik, akkor valószínűleg a tökéletes töltőt találtuk meg a gépünknek.

A töltő csatlakozójának fajtája

Az előbb említett információk mellett meg kell vizsgálnunk, hogy a rendelni kívánt töltő csatlakozója ugyanolyan-e, mint a régi változaté. Abban az esetben, ha nem megfelelő, akkor nem fogjuk tudni használni, ami sok bosszúságot okozhat.

Laptop töltő Lenovo gépekhez

Laptop töltő Lenovo gépekhez is ugyanúgy szükséges, mint bármely másik számítógéphez. Nézzük meg, hogy milyen gyártási száma van az adott eszköznek, majd ehhez válasszuk ki a megfelelő darabot. A webshopok kínálatából biztosan ki tudod választani a számodra tökéletes notebook töltőt.

Összegezve

Egy új laptop töltő vásárlásánál sok mindenre oda kell figyelni, hogy megelőzzük az esetleges hibákat. Az új kiegészítőnek egyeznie kell a régebbi változattal, mind a feszültség, mint a teljesítmény, mind a csatlakozó fajtája kapcsán. Laptop töltő Lenovo gépekhez is kelleni fog, ebben az esetben érdemes megvizsgálni az eszköz pontos típusát. A webáruházak választékában biztosan találsz számodra megfelelő terméket.