Ruhafesték használata

Három tipp, hogyan használd a ruhafestéket

totagas ruhafesték
totagas ruhafesték

 

A ruhafestékek felhasználásával nagyon szép és egyedi díszítésű táskákat, tartókat és pólókat készíthetünk. Ezek közül választhat alapszíneket, de akár neon változatokat is, hiszen ezekből is széles a választék. A textilfestékek spray változatával pedig még gyorsabban végezhetsz a munkával. De vajon mire tudod felhasználni a ruhafestékeket? Ebből a cikkből kiderül!

Alkotás ruhafestékkel

A hobbikellék segítésével szinte bármilyen textilanyagot jól lehet színezni. Legyen szó nadrágról, pólóról vagy a manapság nagy népszerűségnek örvendő bevásárló táskáról, lehetőségek tárházából válogathatunk.

Mire lesz szükség a festéshez?

Ahhoz, hogy könnyedén dolgozhass, szükséged lesz valamilyen díszíthető anyagra, festékre, sprayre, esetleg valamilyen tollra, amivel a részletekbe is bele tudsz majd menni. Ha már profibbnak érzed magad, akkor jöhetnek a ragasztók is, amivel körbe kerítve az adott területet még egyedibb termékeket készíthetsz. Már csak az a kérdés, hogy milyen technikákkal tudsz dolgozni?

  1. tipp

Az alapvető technika, amikor egy ecsettel valamilyen képet festünk az anyagra. Az élénk festékekkel nagyon szép és egyedi táskákat és pólókat készíthetsz. Első körben érdemes valamilyen előre megrajzolt minta alapján haladni. Vázold fel ceruzával az arányokat és a körvonalakat, így a munka jóval egyszerűbb lesz.

  1. tipp

Dolgozhatsz vegyes technikával is. Ebben az esetben a festés mellett a textilanyagok díszítéséhez további termékeket kell majd használnod. Szóba jöhetnek a kizárólag erre előállított tollak, amelyek segítségével apró körvonalakat készíthetünk a festett rész mellé.

  1. tipp

A textilfestést kombinálhatod dekupázs ragasztóval, amivel az anyagra könnyedén felviheted az erre kitalált szalvétát. Tehát lehetőségek tárházából válogathatsz, hogy milyen technikával és mit festesz meg. Ha egyedi szeretnél maradni, akkor mindenképpen saját ötleteket valósíts meg, bár elsőre érdemes inkább előre gyártott mintákkal dolgozni.

Ruhafesték ára

A ruhafestékek ára nagyon kedvező, ráadásul a termékek segítségével igazán egyedi termékeket varázsolhatunk magunk vagy bármely szerettünk számára. Legyen szó mintás táskáról, batikolt pólóról vagy éppen egy szimpla párnahuzatról. Bármit is készítünk belőle, büszkék lehetünk magunkra.

Összegezve

A ruhafestékek és a batikoláshoz szükséges kellékek rendkívül kedveltek a hobbi művészek és az iskolások körében. Legyen szó színes vagy egyszínű porról vagy sprayról, a választék nagyon széles. Ruhát festeni háromféle módszerrel lehet. Az egyik az ecsetes, a másik a kombinált, a harmadik pedig a dekupázs ragasztós technika. Egyik sem bonyolult, de érdemes az interneten körbe nézni és inspirálódni, hogy igazán egyedi pólót vagy táskát készíthess.